perjantai 19. lokakuuta 2012

Koirakieltä ja koulussa opittua

Ensinnäkin haluan esitellä koirasanaston, jonka JOKAINEN koiranomistaja pitäisi tuntea paremmin kun omat aluskalsarinsa:

Tämä koskee kaikkia kokomaailmannoutajia,maastonakkeja, vappuviuhkoja, mettäkoiria, ratakoiria,näyttelytähtiä, kisatykkejä, vetokoiria, laumanvartijoita  ja mamman puudeleita + lukuisia muita, jotka ei mahdu lueteltuihin alalajeihin. Koirakieli on universaali ja tämä mainio piirretty bostoninterrieri välittää loistavalla tavalla koirien peruskielenkäyttöä.:)

Jokaisen koiranomistajan velvollisuus on opetella nämä perusaakkoset. Maailmassa olisi niin paljon vähemmän väärinymmärrettyjä ja käytöshäiriöisiä koiraparkoja, jos jokainen koiranomistaja vaivautuisi alkeiskurssin verran opetella parhaimman kaverinsa kommunikointia.

Asiasta kukkaruukkuun:
Siirin kanssa oli ilo otsalamppuilla eilen illalla. Siiri löysi 3 metrin kepakon tai siis kaatunen näreen, sai sille megaraivareita ja juoksi tsiljoonaa kepakko suussa. Yhtäkkiä kuulu kauhea tuskanhuuto ja multa meinas sydän pysähtyä. Neitokainen vaan jatkoi riekkumistaan kiljumisen jälkeen. Kutsuin sen luo ja juoksin vähän karkuun. Siiri kepakon kanssa perässä. Otin alaleuan alta nätisti kiinni toisella kädellä ja toisella kupeesta ja juttelin nätisti ja rauhoitin sen siihen keppi suussa. Hetken kulutta se pudotti sen ihan itse. Silloin otin kaulapannasta kiinni ja laitoin hihnaan ja jatkettiin matkaa ilman keppiä ja se meni TOSI hyvin. :) Muutaman metrin päässä pysähdyin katsomaan, löytyykö pahempia vammoja, mutta päällisin puolin tuo oli ihan ok.
Ai että mä oon iloinen! Kentällä opittu rauhoituskonsti toimii myös IRL. Kun sain vammat tarkistettua, niin järkkäsin kunnon kekkereet koiralle! :)

Sen verran asiasta tietämättömille selvennys, että jos en olisi rauhoittanut koiraa, vaan ottanut siltä kepakon suoraan suusta tai komentamalla, seurauksena olisi ollut entistäkin taistelutahtoisempi ja kepin perään loikkivampi koira, jota olisi ollut pirun hankala tutkia. Nyt se sai tilanteen päässänsä vietyä loppuun, eikä hirveää hinkua kepin kimppuun enää ollut. Tässä siis karvahattuselitys, mutta saapi kelvata. :D