lauantai 28. heinäkuuta 2012

Siskon läheltä-piti-tilanne

Siiri piti tavata siskonsa tänään, mutta sattuikin niin, että siskohilma oli popsinut metsälenkillä valkoista kärpässientä ja oli pikavauhtia menossa Viikin pieneläinklinikalle aiottuna treffiaikana.
Huhheijaa!!! Minulle henkilökohtaisesti ei olisi tullut edes mieleen, että koirat syö sieniä. Ymmärrän sienistä yhtä paljon kun lehmä sputnikista, joten meidän koiran ennuste ei olisi ollut mikään hääppönen.
En olisi ymmärtänyt yrittää oksettaa, juottaa lääkehiiltä ja lähteä pakoputki punaisena kohti Viikkiä.
Olisin vaan ajatellut, että se nyt oli joku tatti. Punaisesta kärpässienestä olisin saanut kauhuhalvauksen, sen sentään tunnistan.
Hienoa, että siskolla oli ymmärtäväisempi emäntä, joka osasi toimia oikein!!! Sisko todennäköisesti selviää säikähdyksellä fiksun emäntänsä ansiosta.

Eläinlääkärissä olivat siskolle antaneet ruokaa ja injektion, joka aiheuttaa oksennusreaktion. Oksennuksesta löytyivät syödyt sienenpalat. Sitten oli tuikkastu toinen ruiske, joka lopetti pahoinvoinnin. Jatkohoitona lääkehiiltä säännöllisesti 2 vuorokauden ajan ja maksan toimintaa tukeva lääkitys.

Mutta joo. Eli jatkossa kyylään tarkasti mitä tuo kakara pistää suuhunsa ja jos näkyy metsässä mitä tahansa valkoista eloperäistä materiaalia suussa, siihen pitää suhtautua vakavasti.
Kaappiin haalin huomenna apteekista lääkehiiltä, oksetusainetta ja paraffiiniöljyä. Niillä pärjää akuuteissa asioissa  aika pitkälle.