tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kammottava sikaripunkki ja sen pelko

Viime maanantaina kävimme hakemassa tehosterokotukset ja silloin puhuin viimeksi eläinlääkärille Siirin suunnattomasta vedenlutkutuksesta. Samoin sanoin edellisessä rokotuksessa. Pidin veden kanssa luttamista leikkinä, samoin eläinlääkäri ja oikeastaan kaikki ihmiset, joille asiasta avauduin.

Joka tapauksessa Siirille ilmestyi keskiviikkona läntti kärsään:

Sunnuntaina kävin kasvattajan luona ja näytin kuonoa. Sikaripunkkihan se, oli tuomio. Voi prkle.
Soitin maanantaiaamuna luottoeläinlääkärille, joka oli samaa mieltä. Tilanteen tarkkailu oli hänen mielipiteensä.
Tiistaina varasin ajan lähiseudun eläinklinikalle ihan siksi, ettei punkki koskaan ala riehumaan terveessä pennussa, jolla on normaali vastustuskyky ja jolla ei ole stressiä. Halusin selvittää syyn miksi punkki riehuu.

Siirillä ei ole stressiä ja on varsin normaalin tuntuinen eli aavistelin vedenlutkutuksen olevan jotenkin iho-oireilun taustalla. Joko virtsatietulehdus tai vikaa munuaisissa.
Otettiin raapenäytteet ihottumasta (päästä, tassuista, kuonosta). Niistä ei löytynyt mitään. Ehkä yksi kappale punkkia hyvällä mielikuvituksella, sanoi tohtori.
(By the way..Tais koiruus tehdä eläintalon desibeliennätykset. Huusi kuin pistetty sika ja niin että rappaukset putos seinästä...)

Siippa oli ottanut pissinäytteen pikkasen kyseenalaisella menetelmällä kotosalla...päästänyt takapihalle, luja ote hännästä, kippo alle ja murahdus korvaan. Toinen tiristi pienet hätäpissat. Hätä keinot keksii....

Pissinäytteessä oli proteiinia, verta, epiteelisoluja ja bakteereja eli neitokaisella oli oikein huolella paha virtsatietulehdus. Ollut todennäköisesti ihan meillä olon alusta lähtien :(  Siis kaksi kuukautta!!!Siksi jano ja hillitön himo syödä lunta!!!

Eli loppupäätelmä: Pissitulehdus oli pikkuhiljaa alentanut vastustuskykyä ihan kunnolla ja silloin oli sikaripunkit tai mikä lie iskenyt. Toiveena on, että pissitulehdus saadaan hoidettua-vastustuskyky nousee-koiruus ihan itte häätää punkit. Jos niitä nyt on edes alunperin ollutkaan.
Siirillä on antibioottikuuri ja litkutettava vesimäärä mitataan päivisin ja katsotaan, alkaako se vähentymään.

Eli meillä on ollut hivenen vaisu, kuumeinen 39,5 C (norm. 38-39 C) koira koko ajan. Kipeäksi ja vaisuksi koiraksi se on ollut yllättävän ehtiväinen! :)

Eli kun se parantuu, ei jalkalamput ja niiden johdot ole mitään.
Kattolamppuun on todennäköisesti päästävä! :D