maanantai 25. kesäkuuta 2012

Paranemista ja neito oikeasti osaa jo jotain!

Siirillä alkaa tosiaan olemaan enemmän virtaa, eikä nuku päivisin enää yhtä paljon kun ennen. Puuhailee kuulema omiaan, eikä juurikaan häiritse isännän työntekoa. Hyvä niin.
Paras leikki on sellainen, että on räsy suussa ja samalla potkiskelee palloa ympäri kämppää. Jos ei ole räsyä, minun reppanat, entiset kopiocrocsit ajaa suussapidettävän asiaa.
Huomenna on eläinlääkärin tarkastuskäynti, että pissitulehdus on oikeasti pois.

Tänään kävin hakemassa sille lentoboksin, jonka ostin firman sisäiseltä kirppikseltä ruhtinaalliseen 35 euron hintaan. Sillä oli kuljetettu yhden kerran 6 kuukauden ikäinen suursnautserinpoikanen Floridasta Zürichin kautta Suomeen. Boksi mahtuu just ja just auton takapenkille jos on tarvis ja siitä on sille kotona kotikoppi. Sitä ei niin vaan paiskota ja jyrsitä, on paksua kovaa muovia ja painaa kun synti... Mitat on sellaiset, että luultavasti mahtuu sinne vielä aikuisenakin. Eli loisto-ostos!

Muuten tuli yhden työkaverin sukulaisten koirasta puhe..en muista kuollaksenikaan rotua, mutta pieni se on. Ikää on saman verran kun Siirillä eli 4 kk, mutta painaa 3 kg (Siiri 17 ja jotain)
Työkaveri sanoi, että koiruus alkaa pikkuhiljaa tulla luokse, kun sitä kutsutaan nimellä. Välillä tulee, välillä ei. Mä olin vähän huuli pyöreänä.

Tottakai tulee luokse, kun kutsutaan "tänne". Ja eihän oma nimi ole mikään luoksetulokäsky vaan herätys, että "kerron sinulle mitä seuraavaksi".
Siiri osaa istua, tulla luokse, mennä maahan (vähän väärin, mutta enivei, opetellan toisella käskysanalla oikein), etsiä, tunnistaa pallon, luun, tossun, pikkuhiljaa kävelee hihnassa nätisti eli heti höllää ja tulee luokse kun hihna kiristyy liian kireälle (saa makkaraa milli x milli siivun) ja osaa odottaa ruokaansa, kunnes sanotaan "ole hyvä". Ollaan leikitty vaihtamisleikkiä eli sillä pallo suussa, mulla kädessä tossu. Se tulee pallon kanssa hillumaan sanon irti, se päästää heti ja saa tossun poisheitettynä palkaksi ja päinvastoin. Siiri rakastaa tätä leikkiä! :D
Samalla saa kätevästi sanan "irti" opetettua nätisti.
Oikeasti meitin neiti on tällaiseksi amatööriksi ilmeisen hyvällä mallilla.
Seuraamista ja siihen kuuluvaa tutittamista en ole uskaltanut vielä kauheasti touhuta, koska en osaa. Riittävästi otti pannuun toi maahanmenon väärinopetus noin niinkun tottiksen kannalta. Jos en edes sitä hallitse, haluan oppia kentällä miten ne tehdään oikeasti oikein.

Mutta siihen nähden, että on samanikäisiä koiria, jotka tuskin nimeänsä tuntee, meidän asiat on hyvin :D

*Muoks*
Nyt kun oikein aloin asiaa ajattelemaan, osaahan se pakittaa "pakki päälle"-komennolla, tules pois = häipyy sieltä missä mahtaakin olla ja "ei hampaita"= jos sattuu innostuksissaan ottamaan hampailla kiinni (sillai nätisti) ja ÄPPÄPPÄPPÄPP!!! lopettaa minkä tahansa toiminnan, mikä sattuu just nyt olevan päällä :D